Japansk by plages av voldelige aper

Makake-aper har så langt i juli angrepet og skadet 42 personer i byen Yamaguchi i Japan. Her er aper av samme slag på tokt i Dharmsala, India.
Makake-aper har så langt i juli angrepet og skadet 42 personer i byen Yamaguchi i Japan. Her er aper av samme slag på tokt i Dharmsala, India. Foto: Ashwini Bhatia / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

42 mennesker har så langt blitt skadd i apeangrep i den japanske byen Yamaguchi, og myndighetene skal nå ta i bruk bedøvelsespiler mot de hissige dyrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Japanske makaker er vanlige i store deler av landet, og er en plage for befolkningen i enkelte områder, der de spiser avlinger eller tar seg inn i hus.

Men et så stort antall apeangrep som det har vært i Yamaguchi siden 8. juli, er uvanlig. Både barn og voksne har blitt klort og bitt i møte med apene.

– Det er sjeldent vi ser så mange angrep i løpet av så kort tid, sier en representant for byens myndigheter til AFP.

Skadene fra apene har så langt ikke vært alvorlige, men myndighetene vil nå ta i bruk bedøvelsespiler etter at feller lagt ut mot apene ikke klarte å fange en eneste en.

Myndighetene er usikre på om det er flere aper som står bak, eller om det er én spesielt sint ape som terroriserer byen.