Italiener og russer på romvandring

Et bilde fra Nasa viser italienske Samantha Cristoforetti og russiske Oleg Artemjev under romvandringen. Foto: Nasa / AP / NTB
Et bilde fra Nasa viser italienske Samantha Cristoforetti og russiske Oleg Artemjev under romvandringen. Foto: Nasa / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En italiensk astronaut og en russisk kosmonaut har gjennomført en romvandring på sju timer sammen i et øyeblikk av enhet i verdensrommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er harde fronter mellom Vesten og Russland hjemme på jorda, men i verdensrommet gjennomførte Samantha Cristoforetti fra Italia og Oleg Artemjev fra Russland romvandringen sammen.

Målet med romvandringen var å utføre vedlikehold på den nyeste robotarmen til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Den elleve meter lange mekaniske armen er finansiert av Europa og ble sendt opp fra Russland i fjor sommer.

Dmitrij Rogozon, som nylig ble fjernet som sjef for Russlands romprogram, truet med å utsette romvandringen og reparasjonen.

De sju som har ISS som base, har gjentatte ganger understreket at konflikten nede på jorda ikke påvirker samarbeidet mellom dem.