USA hevder russere har vært i Iran og sett på angrepsdroner

Et bilde offentliggjort av den iranske hæren viser en drone som blir sendt ut fra et marinefartøy under en øvelse. Foto: Den iranske hæren / AP / NTB
Et bilde offentliggjort av den iranske hæren viser en drone som blir sendt ut fra et marinefartøy under en øvelse. Foto: Den iranske hæren / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En russisk delegasjon har to ganger den siste måneden vært i Iran for å forberede et mulig kjøp av våpenbærende droner, hevder USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA har varslet at det er ting som tyder på at Russland vil kjøpe iranske droner for å bruke dem i krigen i Ukraina. Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian sa fredag til sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba at dette ikke stemmer.

Sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Det hvite hus mener USA kan bevise at en iransk delegasjon to ganger har vært i Iran for å se på droner av typen Shahed-191 og Shahed-129. Dette er droner som kan utstyres med høypresisjon-raketter.

– Vi har sett en russisk delegasjon få en framvisning av iranske angrepsdroner. Vi offentliggjør disse bildene tatt i juni som viser iranske droner som den russiske delegasjonen så den dagen. Dette antyder en pågående russisk interesse for å kjøpe iranske angrepsdroner, sier Sullivan til CNN.