Prognoser: Abes parti ligger an til å vinne søndagens valg i Japan

Japans statsminister Fumio Kishida og hans parti ligger an til å vinne søndagens valg, som dreier seg om halvparten av setene i nasjonalforsamlingens overhus.
Japans statsminister Fumio Kishida og hans parti ligger an til å vinne søndagens valg, som dreier seg om halvparten av setene i nasjonalforsamlingens overhus. Foto: Toru Hanai / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Partiet til tidligere statsminister Shinzo Abe, som ble skutt og drept fredag, og statsminister Fumio Kishida, ligger an til å vinne søndagens valg i Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det liberaldemokratiske partiet (LDP) og deres allierte, partiet Komeito, ligger an til å beholde flertallet i nasjonalforsamlingens overhus. Det viser valgdagsprognoser som ble publisert da valglokalene stengte.

Søndagens valg omhandler det minst mektige av de to kamrene i overhuset, og tilsvarer halvparten av setene i overhuset. Valget har blitt overskygget av drapet på Abe, som skjedde da han holdt en tale under et valgdagsarrangement i byen Nara.

– Vi må aldri tillate at vold begrenser ytringsfriheten under valg, som er demokratiets grunnmur, sa Kishida mens han drev valgkamp rundt om i landet lørdag.