12 medlemmer av en religiøs gruppe er siktet etter åtteåring mistet livet

12 medlemmer av en religiøs gruppe er siktet for drapet på en åtte år gammel jente
12 medlemmer av en religiøs gruppe er siktet for drapet på en åtte år gammel jente Foto: Queensland Police på Twitter.
Artikkelen fortsetter under annonsen

12 medlemmer av en religiøs gruppe i Queensland i Australia er siktet for medvirkning i det angivelige drapet av en åtteåring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtteåringen, som hadde en underliggende sykdom, døde etter angivelig å ha «blitt nektet medisinsk hjelp i omtrent seks dager», ifølge politiet i Queensland.

Siktet for drap og tortur

Etter dødsfallet i januar ble hennes foreldre siktet for «drap, tortur og for å ha unnlatt å etterkomme nødvendigheter for liv», skriver CNN som siterer Queensland-politiet.

Helsevesenet skal ikke ha blitt kontaktet før klokken halv seks om ettermiddagen, dagen etter barnets dødsfall.

Barnets far (50) og mor (47) møtte sist i retten i juni, skriver CNN.

12 nye siktet

Nå er 12 medlemmer av en religiøs gruppe siktet for å ha medvirket til dødsfallet, og det totale antallet mistenkte i saken er nå 14.

Politiet mener alle de 12 mistenkte, som varier i alder fra 19 til 65 år, var tilstede under barnets sykdomsforløp. De mener også at de mistenkte visste om barnets underliggende helseproblemer, men at de på tross av dette ikke skal ha kontaktet helsevesenet. Det skriver CNN.

Etter etterforskningen som har pågått i seks måneder mener den fungerende regionale politioverbetjenten Gary Watts at de mistenkte «tok et valg om å nekte denne unge jenta hennes rett til helsehjelp», skriver CNN.