Belgier har vært fengslet i Iran i fire måneder – mistenkt for spionasje

Artikkelen fortsetter under annonsen

En belgisk mann har de siste fire månedene sittet fengslet i Iran, mistenkt for spionasje. Belgiske myndigheter vurderer fangeutveksling for å få ham fri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble pågrepet i Iran 24. februar. Belgiske myndigheter har ikke gått ut med identiteten til mannen, men den saudi-finansierte kanalen Iran International i London hevder det er snakk om en 41 år gammel tidligere hjelpearbeider.

Kanalen sier at belgierens pågripelse ser ut til å være et eksempel på Irans fengsling av utlendinger som gisler for å utveksle dem med visse iranere fengslet i vestlige land.

Belgias justisminister Vincent Van Quickenborne omtalte tirsdag fengslingen av belgieren som ulovlig. Han opplyste også at representanter fra Belgias ambassade i Teheran to ganger hadde besøkt den fengslede mannen.

Det belgiske parlamentet skal torsdag stemme om de skal ratifisere en bilateral avtale med Iran som vil åpne for at fanger i hvert land kan bli utlevert. I fjor fengslet Belgia en iransk diplomat i 20 år for terror, etter at han ble dømt for å ha planlagt et bombeangrep utenfor Paris i 2018.