En inntrenger ga seg ut for å være familiens forsvunne sønn i 41 år

Illustrasjonsfoto. En indisk mann er dømt til syv års fengsel etter å ha etterlignet forsvunnet gutt
Illustrasjonsfoto. En indisk mann er dømt til syv års fengsel etter å ha etterlignet forsvunnet gutt Foto: NTB / REUTERS
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i India har blitt fengslet etter å ha utgitt seg for å være sønnen til en rik landeier i 41 år. Familiens faktiske sønn forsvant i 1977.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter Kanhaiya Singh forsvant på vei hjem fra skolen i 1977, meldte familien hans ham savnet. De påfølgende leteaksjonene ga ingen resultater.

Gutten var sønn av en rik landeier i byen Murgawar, i staten Bahir øst i India. Faren hans er estimert til å ha eid over 60 dekar land.

I 1981 trodde faren at sønnen hadde returnert. Nå er en mann fengslet for å ha etterlignet Kanhaiya i 41 år.

Det skriver BBC.

Dukket opp i nabobyen

Fire år etter forsvinningen dukket en ung mann opp i en naboby til guttens hjemby. Han fortalte at han var sønnen til en «fremtredende person» i Murgawar.

Ryktene om den unge mannen nådde snart Kanhaiyas far, som reiste til nabobyen for å gjenforenes med det han trodde var hans forsvunne sønn. På reisen hadde faren med seg flere naboer fra hjembyen som bekreftet for han at den unge mannen var sønnen hans.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en politirapport skal faren ha sagt at «øynene mine feiler og jeg kan ikke se han skikkelig. Hvis dere sier at han er min sønn, skal jeg beholde han», skriver BBC.

Fengslet i en måned

Da den forsvunne guttens mor kom hjem fra en reise fire dager senere la hun umiddelbart merke til at dette ikke var hennes sønn. Den unge mannen manglet blant annet et kutt på venstre side av hodet som sønnen hennes hadde hatt.

Moren anmeldte den unge mannen for å etterligne Kanhaiya. Han ble sluppet fri på kausjon etter å ha vært fengslet i en måned. Faren mente fortsatt at dette var hans forsvunne sønn som hadde returnert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter arrestasjonen skaffet den unge mannen seg en ny identitet som familienes sønn. Han brukte de neste 40 årene på blant annet å studere, gifte seg og å selge 37 dekar av familiens landområde, skriver BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stilt for retten

I India venter hele 50 millioner saker på å bli tatt opp i en av landets domstoler. 180.000 av disse er over tretti år gamle, ifølge BBC.

Rettsaken mot mannen som etterlignet familiens sønn har vart over fire tiår og minst 12 dommere har vært involvert.

I februar i år ble det omsider satt av 44 sammenhengende dager til å ta opp saken. I april ble mannen funnet skyldig, og i juni ble han dømt til syv år med «streng fengsling». Det skriver BBC.

Gjennom rettssaken ble det kjent at mannen var sønn av en bonde. Han var den yngste av fire søsken, og han forlot hjemmet sitt i 1981, samme år som han ble tatt inn i den forsvunne guttens familie. På dette tidspunktet hadde mannen allerede vært gift og skilt.

Mannen skal også ha prøvd å forfalske hans virkelige identitets dødsfall, men dødssertifikatet ble beskrevet som «åpenbart falskt» av lokale myndigheter, skriver BBC.

Det var til slutt mannens motvilje mot å levere en DNA-prøve som skulle testes mot den forsvunne guttens søster, som ble det avgjørende beviset i rettsaken.

«Nå trengs det ikke annet bevis. Den siktede vet at en DNA-test ville motbevist hans falske påstand», sa retten ifølge BBC.