Separatister sier Lysytsjansk er omringet - Ukraina benekter

Redningsmannskaper og lokale innbyggere henter opp et lik fra ruinene av en bygning i Lysytsjansk som ble bombet av russerne. Prorussiske separatister sier de nå har omringet byen. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
Redningsmannskaper og lokale innbyggere henter opp et lik fra ruinene av en bygning i Lysytsjansk som ble bombet av russerne. Prorussiske separatister sier de nå har omringet byen. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiskstøttede ukrainske separatister sier de helt har omringet den ukrainske byen Lysytsjansk i Luhansk. Det stemmer ikke, ifølge den ukrainske hæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kampene raser rundt Lysytsjansk. Heldigvis er ikke byen omringet, og den er under den ukrainske hærens kontroll, sier talsmann Ruslan Muzytsjuk i den ukrainske nasjonalgarden til ukrainsk TV lørdag ettermiddag.

Tidligere samme dag sa en talsmann for separatiststyrkene at byen, som ligger i Luhansk fylke øst i Ukraina, var omringet.

– I dag har Luhansks folkemilits og russiske styrker tatt de siste strategiske høydene. Det gjør at vi kan bekrefte at Lysytsjansk er helt omringet, sa separatistenes talsmann Andrej Marotsjko.