Dette skjedde i Ukraina i natt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er noen av de viktigste nyhetene knyttet til krigen i Ukraina natt til torsdag 30. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

* Luhansk-fylkets guvernør Serhij Hajdaj melder om omfattende kamper i utkanten av byen Lysytsjansk. Byen er den siste større byen som russiske styrker ikke har kontroll over i Luhansk.

* Russlands president Vladimir Putin sier det er uproblematisk at Finland og Sverige blir Nato-medlemmer, men han varsler tiltak hvis Nato bygger opp styrker der.

* Det russiske angrepet på teateret i Mariupol i mars i år, der sivile hadde søkt tilflukt, var en krigsforbrytelse, slår Amnesty International fast i en rapport.

* Ukraina bryter de diplomatiske båndene til Syria etter at landet har anerkjent Luhansk og Donetsk som uavhengige land.

* Storbritannia skal sende ytterligere militærhjelp, blant annet droner og luftforsvarssystemer, til Ukraina, til en verdi av 12 milliarder kroner.

* Russlands president Vladimir Putin har fortsatt ambisjoner om å ta kontroll over mesteparten av Ukraina, ifølge amerikansk etterretning.

* Canada er i samtaler med Europa om økt eksport av olje og gass fra landets østkyst, opplyser utenriksminister Melanie Joly.

* Russlands statlige gasselskap Gazprom skal øke forsyningen til landets eksklave Kaliningrad.