Polsk domstol slår fast at fire «lhbt-frie soner» må avskaffes

En polsk ankedomstol har avgjort at fire såkalte «lhbt-frie» soner i landet på skrinlegges. Dommen er en stor seier for lhbt-aktivister i landet.
En polsk ankedomstol har avgjort at fire såkalte «lhbt-frie» soner i landet på skrinlegges. Dommen er en stor seier for lhbt-aktivister i landet. Foto: Czarek Sokolowski / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En polsk ankedomstol har avgjort at fire såkalt «lhbt-frie» soner i landet må avskaffes. Dommen er en stor seier for lhbt-aktivister i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det betyr at lokale myndigheter i fire polske kommuner må avskaffe sine resolusjoner fra 2019 som erklærte området fritt for «lhbt-ideologi», melder Reuters.

De kontroversielle resolusjonene gikk ut på å forby det lokale myndigheter mente fremmet homofile og andre seksuelle minoritetsidentiteter, spesielt i skolene.

EU kommisjonen har tidligere sagt disse «lhbt-frie» sonene ikke var i tråd med EUs lover, som slår fast at ingen skal diskrimineres på bakgrunn av seksuell legning.

Polen er et katolsk land, og enkelte katolikker har sett kampen for homofiles rettigheter som en trussel mot landets tradisjonelle verdier.