FN ber om hjelp til jordskjelvofre i Afghanistan

Afghanere venter på nødhjelpsrasjoner etter jordskjelvet i Paktika-provinsen. Nå ber FN omverdenen om donasjoner for å hjelpe den rammede befolkningen.
Afghanere venter på nødhjelpsrasjoner etter jordskjelvet i Paktika-provinsen. Nå ber FN omverdenen om donasjoner for å hjelpe den rammede befolkningen. Foto: Ebrahim Noroozi / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

FN oppfordrer verdenssamfunnet til å bidra for å hjelpe hundretusenvis av mennesker som bor i jordskjelvrammede områder i Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn tusen mennesker omkom og titusenvis ble hjemløse da jordskjelvet rammet den fattige Paktika-provinsen øst i landet onsdag forrige uke.

FNs humanitære byrå ba tirsdag om 110 millioner dollar, eller over 1 milliard kroner, for å kunne hjelpe i alt 362.000 mennesker som er berørt av jordskjelvet i provinsene Paktika og Khost de neste tre månedene.

– I tillegg til de tragiske dødsfallene og skadene ødela jordskjelvet også hjem, helsefasiliteter, skoler og vannverk og gjorde tusenvis sårbare for ytterligere skade, sier talsmann Jens Lærke.