Angrep mot sivile i Ukraina blir tema i FNs sikkerhetsråd

Røyk steg til værs etter rakettangrepet mot et kjøpesenter i Krementsjuk mandag. Foto: Viatsjeslav Prjadko / AP / NTB
Røyk steg til værs etter rakettangrepet mot et kjøpesenter i Krementsjuk mandag. Foto: Viatsjeslav Prjadko / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs sikkerhetsråd samles tirsdag kveld på anmodning fra Ukraina etter russiske angrep mot sivile mål de siste dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Albania, som har formannskapet i Sikkerhetsrådet, bekrefter at medlemmene samles tirsdag klokken 21 norsk tid etter at Ukraina mandag kveld ba om hastemøte.

Mandagens rakettangrep mot et kjøpesenter i byen Krementsjuk skal være hovedtema. I tillegg skal søndagens rakettangrep mot hovedstaden Kyiv, der et boligområde ble truffet, diskuteres, opplyser det albanske formannskapet.

Natt til tirsdag var 13 personer bekreftet drept og over 40 såret i angrepet i Krementsjuk. Angrepet har utløst internasjonale fordømmelser mot Russland.

I søndagens angrep mot Kyiv ble en person drept og seks personer såret, blant dem en sju år gammel jente, i det som var det første russiske angrepet mot hovedstaden på nesten tre uker, ifølge byens ordfører Vitalij Klitsjko.

Mandag anklaget ukrainske tjenestemenn Russland for å ha angrepet sivile i to andre angrep øst i landet mandag, med minst tolv drepte som resultat.

Russland, som invaderte Ukraina i slutten av februar, har avvist å ha rammet noe boligområde i Kyiv søndag. Målet var en våpenfabrikk, har Moskva hevdet.