Boris Johnson og Justin Trudeau vitset om Putin i bar overkropp

G7-lederne og Europakommisjonens president samlet seg mandag for å diskutere forholdet til Russland. Boris Johnson nummer to fra høyre og Justin Trudeau nummer to fra venstre.
G7-lederne og Europakommisjonens president samlet seg mandag for å diskutere forholdet til Russland. Boris Johnson nummer to fra høyre og Justin Trudeau nummer to fra venstre. Foto: AP/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under dagens G7-toppmøte i Tyskland kom den britiske og den canadiske statsministeren med flere stikk til Russlands president Vladimir Putin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jakker på? Jakker av?» spør Storbritannias statsminister Boris Johnson i en video fra toppmøtet. Deretter spør Johnson om ikke topplederne skal ta av seg klærne for å vise sin styrke. Slik starter morsomhetene på Putins bekostning.

«Vi må vise at vi er tøffere enn Putin», fortsetter Johnson, og høster latter fra salen. Johnson foreslår også at topplederne burde vise frem musklene sine til den russiske presidenten.

Johnson får støtte fra sin canadiske kollega Justin Trudeau.

– Hesteridning i bar overkropp? foreslår Trudeeau. «Gjerne», svarer EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

(Saken fortsetter under bildet).

Putin på hesteryggen i Sør-Sibir, fra 2009. FOTO: Scanpix
Putin på hesteryggen i Sør-Sibir, fra 2009. FOTO: Scanpix

De to statsministrene sikter til en serie bilder av Putin, publisert av russisk statskontrollert media i 2009. Her er den russiske presidenten blant annet fotografert ridende på hest i bar overkropp, iført solbriller, gullkjede og militærbukser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I samme serie er han avbildet bærende på en rifle, svømmende med delfiner og mens hans soler seg. Bildene fikk stor oppmerksomhet da de kom, og ble latterliggjort i flere vestlige medier.

G7-lederne skal de neste dagene diskutere mulighetene for å isolere Russland ytterligere med bakgrunn i invasjonen i Ukraina, ifølge The Guardian. G7-landene ønsker blant annet å forby importen av russisk gull, som er Russlands viktigste eksportprodukt etter olje og gass.