Over 360 personer pågrepet i pride-parade i Istanbul

Folk viser fram regnbueflagg mens tyrkiske politimenn sperrer av et område under en pride-markering i Istanbul 26. juni.
Folk viser fram regnbueflagg mens tyrkiske politimenn sperrer av et område under en pride-markering i Istanbul 26. juni. Foto: Emrah Gurel / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Istanbuls pride-arrangører sier over 360 personer ble pågrepet i en parade søndag, etter at Tyrkia innførte et forbud mot alle pride-markeringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pågripelsene skjedde etter at distriktsguvernøren i bydelene Beyoglu og Kadikoy i Istanbul forbød alle LHBTQ-arrangementer i forrige uke. Myndighetenes påstand varat forbudet ville forhindre kriminalitet og sikre fred og sikkerhet.

Ifølge Kaos GL, en ledende LHBTQ-organisasjon i Tyrkia, ble alle som ble pågrepet under årets parade løslatt mandag etter å ha avgitt en politierklæring og gjennomgått helsesjekker. Noen ble også løslatt i løpet av natten.

Flere gater og T-banestasjoner ble stengt av politiet søndag i et forsøk på å hindre demonstranter i å samles til pride-markeringer rundt om i byen.

Det var lenge tillatr å markere pride i Tyrkia, men like før markeringen i 2015 ble det forbudt. Folkemengder som samlet seg, ble angrepet med tåregass og vannkanoner. Forbudet har vært gjeldende siden.