Ecuador kutter prisen på drivstoff

Ecuadors regjering vil kutte prisen på drivstoff, men langt fra så mye som demonstranter krever. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB
Ecuadors regjering vil kutte prisen på drivstoff, men langt fra så mye som demonstranter krever. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ecuadors president Guillermo Lasso kunngjorde søndag at prisen på drivstoff skal reduseres, men ikke så mye som urfolkene bak omfattende protester krever.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lasso sier i en radio- og TV-overført tale at den galopperende prisen på drivstoff skal reduseres med 10 cent per gallon, det vi si cirka 25 øre per liter.

14.000 mennesker fra Ecuadors urbefolkning har i to uker stått bak omfattende demonstrasjoner over hele landet mot de høye drivstoffprisene og vanskelige levekår.

Mye av uroen har vært konsentrert i hovedstaden Quito, som i flere dager har vært nesten lammet etter at 10.000 mennesker strømmet til byen.

Til sammen er det nå rapportert om seks personer som har dødd i løpet av to uker med demonstrasjoner mot regjeringen. Et hundretall mennesker er skadd.

Demonstrantene krever kutt i prisen på drivstoff, som den siste tiden er blitt mye dyrere, samt arbeid, priskontroll på mat og mer offentlige bevilgninger til helse og utdanning.