Franskmenn bes redusere energiforbruket

Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppene i tre store franske energiselskaper ber franskmennene kutte forbruket av olje, gass og elektrisitet på grunn av reduserte lagre og stigende priser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Innsatsen må være umiddelbar, kollektiv og massiv, sier lederne for TotalEnergies, EDF og Engie i en felles erklæring som er trykt i avisa Journal du Dimanche.

Russland har kuttet forsyningene helt eller delvis til EU-land som gjengjeldelse for sanksjonene etter invasjonen av Ukraina, noe som har bidratt til å sette hele energisystemet i Europa under press.

Det er stor frykt for reduserte gasslagre, og tiltak for rasjonering er innført. Frankrike, som andre EU-land, forsøker å øke gassreservene før vinteren for å unngå en økonomisk og politisk krise. I tillegg er det stort press på elektrisitetsforsyningen som følge av redusert produksjon på grunn av tørke.

– De kraftig stigende energiprisene er en konsekvens av disse problemene. De truer vårt sosiale og politiske samhold og har stor negativ virkning på familiers kjøpekraft. Å trappe opp tiltak om sommeren vil forberede oss på vinteren, skriver de tre.

For å hanskes med situasjonen planlegger franske myndigheter nå å gjenoppstarte et kullkraftverk som ble stengt i mars som ledd i arbeidet for å beskytte miljøet og jordens klima.