Kreml: Russlands forsvarsminister besøkte styrkene i Ukraina

Forsvarsminister delte Sjojgu ut medaljer til soldater for deres innsats i det Moskva omtaler som russiske spesialoperasjoner i nabolandet. Foto: Det russiske forsvarets pressetjeneste / AP / NTB
Forsvarsminister delte Sjojgu ut medaljer til soldater for deres innsats i det Moskva omtaler som russiske spesialoperasjoner i nabolandet. Foto: Det russiske forsvarets pressetjeneste / AP / NTB Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsminister Sergej Sjojgu har besøkt russiske styrker i Ukraina, ifølge forsvarsdepartementet i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Departementet har offentliggjort en video som viser en uniformskledt Sjojgu gå ut av et fly og deretter i samtale med en gruppe offiserer.

Videoen viser også at Sjojgu deler ut medaljer til enkelte soldater for innsatsen deres i det Moskva omtaler som russiske spesialoperasjoner i nabolandet.

Hvor i Ukraina det angivelige besøket fra den russiske forsvarsministeren fant sted, er ikke kjent.

Kampene har rast i ukevis og Russland har satt inn store styrker i Øst-Ukraina.

– Boligområdene i byen Sievjerodonetsk er fullstendig frigjort, sa Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu i en TV-sending.

Vil styrke forsvaret i Russland og Belarus

Den russiske forsvarsministeren sier det er behov for umiddelbare og felles grep for å styrke forsvaret i Russland og Belarus.

Belarus er det eneste europeiske landet som har støttet Russlands krig i Ukraina ved å la russiske styrker angripe fra belarusisk jord. Forsvarsminister Sergej Sjojgu i Moskva sier ifølge Interfax at begge land må styrke forsvaret.

– Omstendighetene gjør det nødvendig å ta umiddelbare og samlede grep for å styrke forsvarskapasitetene og øke kampberedskapen til våre styrker og luftforsvar, sier Sjojgu.