Kreml: Russlands forsvarsminister besøkte styrkene i Ukraina

Forsvarsminister delte Sjojgu ut medaljer til soldater for deres innsats i det Moskva omtaler som russiske spesialoperasjoner i nabolandet. Foto: Det russiske forsvarets pressetjeneste / AP / NTB
Forsvarsminister delte Sjojgu ut medaljer til soldater for deres innsats i det Moskva omtaler som russiske spesialoperasjoner i nabolandet. Foto: Det russiske forsvarets pressetjeneste / AP / NTB Foto: AP

Forsvarsminister Sergej Sjojgu har besøkt russiske styrker i Ukraina, ifølge forsvarsdepartementet i Moskva.

Departementet har offentliggjort en video som viser en uniformskledt Sjojgu gå ut av et fly og deretter i samtale med en gruppe offiserer.

Videoen viser også at Sjojgu deler ut medaljer til enkelte soldater for innsatsen deres i det Moskva omtaler som russiske spesialoperasjoner i nabolandet.

Hvor i Ukraina det angivelige besøket fra den russiske forsvarsministeren fant sted, er ikke kjent.

Kampene har rast i ukevis og Russland har satt inn store styrker i Øst-Ukraina.

– Boligområdene i byen Sievjerodonetsk er fullstendig frigjort, sa Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu i en TV-sending.

Vil styrke forsvaret i Russland og Belarus

Den russiske forsvarsministeren sier det er behov for umiddelbare og felles grep for å styrke forsvaret i Russland og Belarus.

Belarus er det eneste europeiske landet som har støttet Russlands krig i Ukraina ved å la russiske styrker angripe fra belarusisk jord. Forsvarsminister Sergej Sjojgu i Moskva sier ifølge Interfax at begge land må styrke forsvaret.

– Omstendighetene gjør det nødvendig å ta umiddelbare og samlede grep for å styrke forsvarskapasitetene og øke kampberedskapen til våre styrker og luftforsvar, sier Sjojgu.