Åtte dømt for tyveri av Banksy-bilde i Paris

En politimann står vakt i nærheten av et kunstverk tilskrevet Banksy, som ble stjålet på Bataclan i Paris i 2019, og funnet i Italia, i forkant av en pressekonferanse i L'Aquila. Retten i Paris vil avsi dommen 23. juni 2022 for de syv franske tiltalte og en italiener som er mistenkt for å ha fjernet metalldøren til konsertlokalet Bataclan i Paris der Banksy-kunstverket ble malt, og hedret 90 mennesker drept i terroren i 2015 angrep, fra bygningen før daggry i januar 2019 og fraktet den til Italia. Verket ble funnet i et forlatt gårdshus i Abruzzo, opplyste aktor i l'Aquila 10. juni 2020.
En politimann står vakt i nærheten av et kunstverk tilskrevet Banksy, som ble stjålet på Bataclan i Paris i 2019, og funnet i Italia, i forkant av en pressekonferanse i L'Aquila. Retten i Paris vil avsi dommen 23. juni 2022 for de syv franske tiltalte og en italiener som er mistenkt for å ha fjernet metalldøren til konsertlokalet Bataclan i Paris der Banksy-kunstverket ble malt, og hedret 90 mennesker drept i terroren i 2015 angrep, fra bygningen før daggry i januar 2019 og fraktet den til Italia. Verket ble funnet i et forlatt gårdshus i Abruzzo, opplyste aktor i l'Aquila 10. juni 2020. Foto: Filippo Monteforte / AFP / NTB

Åtte menn er dømt til fengsel i Frankrike for tyveri av et bilde den britiske gatekunstneren Banksy laget til minne om terrorangrepet i Paris i 2015.

Banksy malte bildet «Sad girl» på døra til konsertlokalet Bataclan der 90 mennesker ble drept av militante islamister, men natt til 26. januar 2019 ble døra stjålet.

Etterforskningen avdekket at døra havnet på en gård i Italia, der den ble funnet. Åtte menn ble pågrepet i forbindelse med tyveriet.

Tre menn i 30-årene innrømmet at det var de som stjal døra, og en domstol i Paris dømte torsdag den ene av dem til fire års fengsel mens de to andre fikk tre år. De tre får imidlertid sone straffen med fotlenke.

Ifølge dommen var det en 41 år gammel lottomillionær og samler av gatekunst som var hjernen bak tyveriet, og han ble dømt til tre års fengsel. Også han får sone straffen med fotlenke.

Tre menn som transporterte døra til Italia ble dømt til ti måneders fengsel, mens en 58 år gammel italiensk hotelleier som oppbevarte den midlertidig, fikk seks måneders betinget fengsel.