Putin varsler styrking av det russiske forsvaret

Russlands president Vladimir Putin varslet tirsdag at det russiske militæret utstyres med topp moderne forsvarsutstyr.
Russlands president Vladimir Putin varslet tirsdag at det russiske militæret utstyres med topp moderne forsvarsutstyr. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland vil fortsette å ruste opp landets forsvar for å møte potensielle militære trusler, sier president Vladimir Putin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil fortsette å utvikle og styrke våre væpnede styrker og forbedre deres kampstyrke med tanke på potensielle militære trusler og risikoer, basert på lærdommen fra moderne væpnede konflikter, sa Putin da han tirsdag møtte studenter ved et militærakademi.

Nye luftvernsystemer og missiler til militæret skal utplasseres, la han til.

– I tillegg til våpnene som allerede er testet ut på slagmarken, har de første S-500 luftvernsystemene kommet. Ingen andre våpen i verden kan måle seg med disse, sa Putin.

S-500 er et moderne, russiskprodusert forsvarssystem med rekkevidde på 500 til 600 kilometer. Ifølge det russiske militæret kan S-500-systemene skyte ned satellitter og hypersoniske våpen.

– Blant de prioriterte områdene er styrkene med nye våpensystemer som vil avgjøre kampeffektiviteten til hæren og marinen i de kommende årene og tiårene, sa han ifølge RIA Novosti.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået opplyste Putin videre at testingen av den nyutviklede interkontinentale Sarmat-raketten, som ifølge Russland kan utstyres med atomstridshoder og nå mål hvor som helst i verden, nå er over, og at raketten blir satt i beredskap innen utgangen av året.