Australias statsminister kommer til Nato-toppmøtet

Australia er et viktig samarbeidsland for Nato, og statsminister Anthony Albanese bekrefter at han kommer til toppmøtet i Madrid i slutten av måneden. Arkivfoto: Mark Baker / AP / NTB
Australia er et viktig samarbeidsland for Nato, og statsminister Anthony Albanese bekrefter at han kommer til toppmøtet i Madrid i slutten av måneden. Arkivfoto: Mark Baker / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Australias nyvalgte statsminister Anthony Albanese bekrefter at han kommer til Natos toppmøte i Madrid om to uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Australia er ikke medlem av forsvarsalliansen, men er ett av flere partnerland som er invitert til møtet i Spania. Fra før er det kjent at både Japans statsminister og Sør-Koreas president kommer til møtet.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er også invitert til Madrid, men det er ikke klart om han vil være til stede eller delta via video.

Albanese vil ikke svare på spørsmål om han vil besøke Ukraina når han reiser til Europa. Zelenskyj inviterte den australske statsministeren samtidig som han gratulerte ham med valgseieren i forrige måned.

Etter planen skal Albanese besøke Frankrike i forbindelse med toppmøtet. Forholdet mellom Australia og Frankrike har vært anstrengt etter at Albaneses forgjenger i fjor vraket en milliardavtale om å kjøpe franske ubåter.