Kevin Spacey møter i retten siktet for seksuelle overgrep

Skuespiller Kevin Spacey er siktet for fire tilfeller av seksuelle overgrep av tre menn i Storbritannia i perioden 2003–2013. Torsdag møter han i retten i London.
Skuespiller Kevin Spacey er siktet for fire tilfeller av seksuelle overgrep av tre menn i Storbritannia i perioden 2003–2013. Torsdag møter han i retten i London. Foto: Steven Senne / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hollywood-stjernen Kevin Spacey (62) er siktet for fire tilfeller av seksuelle overgrep i Storbritannia. Torsdag møter han i retten i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdagens rettsmøte finner sted på bakgrunn av anklager om fire tilfeller av seksuelle overgrep, hvor Kevin Spacey står siktet for å ha forgrepet seg på tre menn mot deres vilje.

Under møtet, som finner sted i den britiske hovedstaden, vil den tidligere Oscar-vinneren bli orientert om siktelsen mot ham, og påtalemyndigheten vil vurdere å sette kausjon.

De to første anklagene om seksuelle overgrep stammer fra mars 2005 i London, og gjelder den samme mannen, som nå er i 40-årene.

Den tredje anklagen dreier seg om en hendelse som skal ha skjedd i London i august 2008 mot en mann i 30-årene. I tillegg står Spacey siktet for å ha hatt seksuell omgang med vedkommende uten hans samtykke.

Den fjerde anklagen gjelder en påstått hendelse i Gloucestershire i Vest-England i april 2013, mot en tredje mann i 30-årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påstandene mot Spacey kom til overflaten i kjølvannet av Metoo-bevegelsen, da en skuespiller hevdet at Hollywood-stjernen hadde gjort tilnærmelser mot ham på en fest på 80-tallet, da skuespilleren var kun 14 år gammel.

Spacey sa den gang i en uttalelse at han ikke husket hendelsen, men unnskyldte seg. Han har selv avvist anklagene mot ham.