Internet Explorer blir historie

Microsoft vil ikke lenger oppdatere nettleseren Internet Explorer, og sender den derfor til teknologiens skraphaug.
Microsoft vil ikke lenger oppdatere nettleseren Internet Explorer, og sender den derfor til teknologiens skraphaug. Foto: Damian Dovarganes / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avskydd av mange, elsket av få. Fra og med onsdag får den en gang dominerende nettleseren Internet Explorer sin plass på teknologiens skraphaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Internet Explorers bortgang er ingen overraskelse. Selskapet Microsoft, som står bak nettleseren, varslet for et års tid siden at de ikke lenger vil oppdatere den fra og med 15. juni.

I stedet håper Microsoft at de som fortsatt bruker Explorer vil bytte til deres nye nettleser Edge, som ble lansert i 2015.

Explorer ble en stund brukt av 90 prosent av internettbrukere, hovedsakelig fordi den fulgte med operativsystemet Windows, lansert i 1995. Men etter hvert kom klagene om at Explorer var treg, ofte krasjet og var sårbar for hackere.

Nettleseren har også blitt vitset mye med, og det har blitt sagt at Explorer er den beste nettleseren til å laste ned andre nettlesere.

Nå vil Internet Explorer trone øverst på teknologiens skraphaug, der også Sony Ericsson-mobiler, minidisc-spillere og oppringingsmodemer befinner seg.