Marihuana blir lovlig i Thailand

Det blir lovlig å dyrke og eie marihuana i Thailand. Her fra Chonburi-provinsen øst i landet. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB
Det blir lovlig å dyrke og eie marihuana i Thailand. Her fra Chonburi-provinsen øst i landet. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Thailand har som første asiatiske land gjort det lovlig å dyrke og eie marihuana. Men det gis ikke et klart grønt lys fra myndighetene til å røyke planten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den thailandske regjeringen har antydet at avkriminaliseringen av marihuana først og fremst er til medisinske formål. Offentlig cannabis-røyking er fremdeles straffbart, og de som gjør det risikerer tre måneder i fengsel og en saftig bot.

Landets folkehelseminister Anutin Charnvirakul uttalte ambisjon er å dele ut én million marihuanafrø til folket fra og med fredag. Han mener det beste er at folk får kunnskap om stoffet i stedet for å straffe de som bruker det.

– Hvis vi har den rette kunnskapen er cannabis som gull, som noe verdifullt, og bør promoteres, sier Charnvirakul.

De som vil gro marihuanaplanten må registrere seg og oppgi at de gjør det for medisinske formål.

En umiddelbar virkning av den nye loven er at de som er fengslet for marihuana-relatert kriminalitet nå blir frigjort. Det gjelder omtrent 4.000 personer i Thailand.