Juntaen i Mali sier det vil gå to år før overgangen til sivilt styre

Oberst Assimi Goïta, som er president i Mali og leder av militærjuntaen som har kuppet makten i landet, sier det vil drøye til 2024 før makten overgis til landets sivilbefolkning. Foto: AP / NTB
Oberst Assimi Goïta, som er president i Mali og leder av militærjuntaen som har kuppet makten i landet, sier det vil drøye til 2024 før makten overgis til landets sivilbefolkning. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Malis kuppmakere kunngjorde mandag at det vil drøye til mars 2024 før landet får en sivil regjering, etter to kupp som er blitt fordømt av land i regionen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Juntaens leder, oberst og president Assimi Goïta, undertegnet et dekret som ble lest opp på statlig TV der det heter at «varigheten på overgangen er satt til 24 måneder fra 26. mars 2022».

Mali har opplevd to militærkupp de siste par årene. I august 2020 grep en militærjunta under ledelse av oberst Goïta makten og styrtet president Ibrahim Boubacar Keita.

Etter sterke internasjonale reaksjoner utpekte kuppmakerne en sivil overgangsregjering. Planen var at overgangsregjeringen skulle sitte i 18 måneder, men Goïta mislikte reformene den satte i gang og gjennomførte i mai i fjor et nytt kupp og utropte seg selv til president.

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas har utestengt Mali og innført økonomiske sanksjoner. Også i Den afrikanske union (AU) er Mali satt på gangen.