Komplett kaos: Nekter å ta med passasjerer – flyr tomme fly

Flyindustrien sliter med mangel på personale etter at tusener av ansatte mistet jobben under pandemien og ikke er kommet tilbake.Foto: Michael Perez / AP / NTB
Flyindustrien sliter med mangel på personale etter at tusener av ansatte mistet jobben under pandemien og ikke er kommet tilbake. Foto: Michael Perez / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

EasyJet innstilte et 20-talls flygninger lørdag på grunn av problemer særlig ved Gatwick-flyplassen ved London og Amsterdams Schiphol-flyplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

KLM gikk så langt som å nekte å ta med passasjerer til Schiphol lørdag på grunn av de kaotiske tilstandene på flyplassen, der hundrevis av mennesker sto i kø utendørs for å sjekke inn, melder VG.

Fire flygninger fra Norge gikk uten passasjer, ifølge NRK. KLM kansellerte også 50 flygninger.

De fleste flygningene til samtlige flyselskaper som bruker Schiphol, er enten forsinket eller innstilt, og flyplassen har bedt alle flyselskapene kansellere noen av sine flygninger.

Også British Airways, Wizz Air og Vueling har kansellert enkelte flygninger, og Arlanda i Stockholm var en annen flyplass som opplevde kaos og midlertidig stengning lørdag.

EasyJet sier at problemene, som har vart hele uka, skyldes en blanding av dårlig vær og problemer med trafikkontrollen, som begrenser antall flygninger i europeisk luftrom.

Flyindustrien sliter også med mangel på personale etter at tusener av ansatte mistet jobben under pandemien og ikke er kommet tilbake, og problemene toppet seg i pinsehelgen da mange mennesker var på reisefot.