Kinesiske kampfly i Taiwans luftrom

På dette bildet utgitt 31. desember 2021 av Xinhua News Agency, viser jagerfly som forbereder seg på å lande på den kinesiske marinens Liaoning hangarskip under kamptrening i åpent hav.
På dette bildet utgitt 31. desember 2021 av Xinhua News Agency, viser jagerfly som forbereder seg på å lande på den kinesiske marinens Liaoning hangarskip under kamptrening i åpent hav. Foto: Anonymous / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke kinesiske militære fly har tatt seg inn i taiwansk luftrom, ifølge myndighetene på Taiwan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal ha vært snakk om 22 jagerfly, i tillegg til andre militære luftfartøy. Hendelsen fant sted i nærheten av øygruppa Pratas, langt unna selve Taiwan, melder nyhetsbyrået Reuters.

Taiwanske jagerfly ble sendt opp for å møte de kinesiske flyene. Krenkelsen av luftrommet beskrives som den mest omfattende siden januar.

I forrige uke opplyste det kinesiske militæret at de hadde gjennomført en øvelse i Taiwan-området som en advarsel mot øyas samarbeid med USA.

I forkant av dette hadde USAs president Joe Biden sagt at USA vil bli militært involvert dersom Kina skulle angripe Taiwan. Dagen etter presiserte han imidlertid at det ikke er gjort endringer i USAs Taiwan-politikk.