Zelenskyj: Donbas vil bli ukrainsk igjen

Russland gjør stadige framskritt i Donbas-regionen øst i Ukraina, men den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj lover i en tale til folket at Donbas vil «bli ukrainsk igjen». Foto: Det ukrainske presidentskapet via AP / NTB
Russland gjør stadige framskritt i Donbas-regionen øst i Ukraina, men den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj lover i en tale til folket at Donbas vil «bli ukrainsk igjen». Foto: Det ukrainske presidentskapet via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lover at Donbas-regionen øst i landet vil «bli ukrainsk igjen». Russiske styrker gjør stadig framskritt i regionen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin daglige videotale kalte han situasjonen i regionen, som omfatter fylkene Luhansk og Donetsk, for «svært vanskelig». Han viste videre til at Russland har trappet opp både med tanke på personell og våpen i regionen.

– Det er derfor vi må styrke forsvaret vårt, styrke motstanden vår, og Donbas vil bli ukrainsk igjen. Til og med om Russland tar all lidelse og ødeleggelse til Donbas. Vi vil bygge opp igjen hver landsby, hvert lokalsamfunn. Det finnes ikke noe ordentlig alternativ, sa Zelenskyj, skriver CNN.

Det amerikanske forsvarsdepartementet sa fredag at Russland stadig gjør «trinnvise framskritt» i Donbas.

Russland har støttet et separatistopprør i regionen siden de annekterte Krim-halvøya i 2014.