Separatister truer med å drepe fremmedkrigere i Ukraina

Ukrainske soldater om bord i en buss etter å ha forlatt Mariupols beleirede stålverk Azovstal i slutten av mai. Nå skal de stilles for retten i utbytterregionen Donetsk. Foto: AP / NTB
Ukrainske soldater om bord i en buss etter å ha forlatt Mariupols beleirede stålverk Azovstal i slutten av mai. Nå skal de stilles for retten i utbytterregionen Donetsk. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prorussiske separatister truer med å drepe to britiske og en marokkansk statsborger som er tatt til fange etter å ha kjempet på ukrainsk side.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De prorussiske separatistene som kontrollerer områder øst i Ukraina sier de har fullført en «etterforskning» av de tre frivillige, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Interfax.

– Saken er allerede overlevert til en domstol, tilføyde talspersonen.

Også russiske myndigheter har truet fremmedkrigere med harde straffer dersom de blir tatt til fange.

– De vil ikke bli betraktet som soldater, sa forsvarsdepartementets talsperson Igor Konasjenkov nylig.

Det er ingen dødsstraff i Russland, men i rettssystemet separatistene øst i Ukraina har dannet kan personer dømmes til døden.

Der planlegges også rettssakene mot ukrainske krigsfanger fra stålverket Azovstal i Mariupol. Mange av dem tilhører Azov-regimentet, som i russisk propaganda beskrives som en nazienhet.