Siste dag i retten for Johnny Depp og Amber Heard

Påstander om vold og ærekrenkelser har endt med en høyst offentlige skittentøyvask for det tidligere skuespillerekteparet Johnny Depp og Amber Heard.
Påstander om vold og ærekrenkelser har endt med en høyst offentlige skittentøyvask for det tidligere skuespillerekteparet Johnny Depp og Amber Heard. Foto: Steve Helber / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble rettssaken mellom skuespillerparet Johnny Depp og Amber Heard avsluttet. Depp saksøkte Heard for ærekrenkelser etter at hun beskyldte ham for vold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken i den amerikanske delstaten Virginia har pågått i en drøy måned og blitt fulgt tett av mediene – og i sosiale medier. De tidligere ektefellene har forklart seg om alt fra mishandling og avføring i sengen til avkuttede fingre.

Fredag avsluttes rettsforhandlingene, og etter prosedyrene begynner juryen sitt arbeid. Det kan ta mange timer og strekke seg over flere dager.

Rettstvisten startet da den 58 år gamle superstjernen Depp saksøkte sin 23 år yngre ekskone for ærekrenkelse og krevde 50 millioner dollar på grunn av en kronikk hun skrev i Washington Post. Der beskrev hun seg selv som «en offentlig person som har opplevd vold i nære relasjoner». Depps navn ble ikke nevnt, men advokatene hans mener innlegget satte en stopper for Hollywood-karrieren hans.

Heard svarte med et motsøksmål og krever 100 millioner dollar for «omfattende fysisk vold og overgrep» fra Depps side.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant vitnene i rettssaken er det flere kjendiser som har hatt et forhold til eller jobbet med Depp og Heard, inkludert supermodell Kate Moss, Tesla-sjef Elon Musk og skuespiller Jason Momoa.

Samtidig som dramaet har utspilt seg for åpent kamera i retten, har en slags folkedomstol dannet seg i sosiale medier, hvor mange tydelig har valgt Johnny Depps side. For eksempel har Tiktok-video med tittelen «Justice for Johnny Depp» («Rettferdighet for Johnny Depp») blitt vist over 23 millioner ganger.