Japan vil slippe inn turister, men kun på pakketurer

Folk med munnbind vandrer rundt i turist-distriktet Asakusa i Tokyo. Japan vil slippe turister inn i landet for første gang på to år i juni, men kun folk som er der på organisert pakketur. Foto: Kantaro Komiya / AP / NTB
Folk med munnbind vandrer rundt i turist-distriktet Asakusa i Tokyo. Japan vil slippe turister inn i landet for første gang på to år i juni, men kun folk som er der på organisert pakketur. Foto: Kantaro Komiya / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Japan vil åpne grensa for turister fra 10. juni, men tilreisende får kun komme i organiserte grupper. Grensa har vært stengt for turisme i to år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avgjørelsen kommer etter at regjeringen i forrige uke sa at den ville prøve å la små pakketurer med besøkende fra USA, Australia, Thailand og Singapore besøke landet denne måneden.

Torsdag ble retningslinjene oppdatert, og nå får folk fra 98 land og regioner, blant dem Storbritannia, USA, Frankrike, Spania, Canada og Malaysia, komme på pakketurer.

I tillegg åpnes flere flyplasser for internasjonale flygninger. Gjennom mesteparten av pandemien har Japan stengt ute alle turister, og kun tillatt statsborgere og japanere bosatt i utlandet innreise. Den sistnevnte gruppa har tidvis vært stengt ute.

Alle som kommer til Japan, må teste negativt for koronaviruset før de reiser, og de fleste vil testes på nytt ved ankomst. Unntaket gjelder for folk som er blitt vaksinert med tre doser fra enkelte land.

Det ventes at dem som organiserer pakketurene, tar ansvar for at de tilreisende følger påbud om bruk av munnbind og andre smitteverntiltak.