Twitter betaler milliardbeløp for angivelig misbruk av brukerinformasjon

Twitter må betale en milliardbot for det amerikanske myndigheter mener er misbruk av brukerinformasjon. Illustrasjonsfoto: Matt Rourke / AP / NTB
Twitter må betale en milliardbot for det amerikanske myndigheter mener er misbruk av brukerinformasjon. Illustrasjonsfoto: Matt Rourke / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Twitter har gått med på å betale 150 millioner dollar i straff i et forlik over anklager om misbruk av brukerinformasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søksmålet ble fremmet av det amerikanske justisdepartementet, som mener selskapet har handlet i strid med retningslinjene til konkurransemyndigheten FTC.

Mer enn 140 millioner brukere ga mellom mai 2013 og september 2019 Twitter telefonnummer eller epostadresser for å styrke sikkerheten til kontoene sine med tofaktorautentisering, ifølge amerikanske myndigheter.

Samtidig lot Twitter selskaper bruke informasjonen til å målrette reklame, uten å informere brukerne om dette, ifølge FTC.

I tillegg til boten på 150 millioner dollar, som tilsvarer drøyt 1,4 milliarder kroner, vil selskapet innføre nye tiltak. Blant annet skal selskapets arbeid med personvern jevnlig evalueres fra uavhengig hold.

I tillegg må Twitter informere alle som opprettet bruker før slutten av 2019 om forliket, og om muligheter til å verne om brukerinformasjonen.