USA vil ha hardere sanksjoner mot Nord-Korea etter rakettest

USA vil ha ytterligere sanksjoner mot Nord-Korea denne uka angivelig testet et interkontinentalt ballistisk missil. På dette bildet, som er publisert fra statlig hold i Nord-Korea, står landets leder Kim Jong-un foran det som skal være et slikt missil. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB
USA vil ha ytterligere sanksjoner mot Nord-Korea denne uka angivelig testet et interkontinentalt ballistisk missil. På dette bildet, som er publisert fra statlig hold i Nord-Korea, står landets leder Kim Jong-un foran det som skal være et slikt missil. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA vil be FNs sikkerhetsråd stemme over ytterligere sanksjoner mot Nord-Korea etter at landet denne uka angivelig testet en interkontinental rakett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Koreas generalstab meldte at nabolandet hadde prøveskutt tre raketter, blant dem et interkontinentalt ballistisk missil, like etter at USAs president Joe Biden forlot Asia, der han hadde besøkt Japan og Sør-Korea.

En amerikansk tjenesteperson opplyser til nyhetsbyrået AFP at det ventes en avstemning i løpet av de neste dagene om en resolusjon som blant annet vil begrense oljeimport. Russland og Kina kan komme til å bruke vetoretten sin.

Tjenestepersonen understreker at en resolusjon enstemmig vedtatt av Sikkerhetsrådet i 2017, tar til orde for ytterligere konsekvenser om nordkoreanerne gjennomfører tester av et interkontinentalt ballistisk missil.

– Det var en klausul i forskriften, og at akkurat det som skjedde, så vi føler at det nå er tid for å ta grep, sa tjenestepersonen.

USA har presidentskap i Sikkerhetsrådet ut måneden.