Biden-paret skal besøke Texas etter masseskyting

USAs president Joe Biden talte om masseskytingen i Texas tirsdag, med kona, førstedame Jill Biden, i bakgrunnen. De to vil besøke Texas i løpet av de neste dagene, ifølge presidenten. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
USAs president Joe Biden talte om masseskytingen i Texas tirsdag, med kona, førstedame Jill Biden, i bakgrunnen. De to vil besøke Texas i løpet av de neste dagene, ifølge presidenten. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Joe Biden sier han og førstedame Jill Biden snart vil dra til Texas. 19 barneskoleelever og to lærere ble drept i en masseskyting tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jill og jeg vil dra til Texas i løpet av de neste dagene for å møte familiene og fortelle dem at vi føler en anelse, kun en anelse av smerten deres, sa Biden onsdag.

Han la til at han håpte å gi støtte og trøst til et lokalsamfunn som er i sjokk og sorg.

I tillegg til de 21 drepte, ble 17 personer skadd, men ikke livstruende. Tre politibetjenter ble også skadd. Gjerningsmannen, 18 år gamle Salvador Ramos, ble skutt og drept av en grensevakt.

Angrepet i den lille byen Uvalde med om lag 16.000 innbyggere, vest for San Antonio, er den verste skolemassakren i USA siden 20 barn og seks voksne ble drept på Sandy Hook-skolen i Newtown i Connecticut i 2012.

Skytingen er den åttende masseskytingen hittil i år i USA, ifølge våpenkontrollgruppa Everytown.