Tåregass og stengte veier da avsatt statsminister demonstrerte i Pakistans hovedstad

Politiet brukte tåregass mot tilhengere av den avsatte statsministeren Iran Khan, som forsøkte å ta seg til Islamabad fra Lahore. Foto: K.M. Chaudary / AP / NTB
Politiet brukte tåregass mot tilhengere av den avsatte statsministeren Iran Khan, som forsøkte å ta seg til Islamabad fra Lahore. Foto: K.M. Chaudary / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Veien inn til Pakistans hovedstad Islamabad ble sperret før demonstrasjonen som den avsatte statsministeren Imran Khan hadde kalt inn til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at han ble avsatt i en mistillitsavstemning i nasjonalforsamlingen i april, har Khan økt presset mot den skjøre nye regjeringen ved å arrangere en rekke protester og demonstrasjoner.

Onsdag ankom han Islamabad i spissen for titusener av mennesker fra Khans hjemby Peshawar. Støttespillere fra andre byer var også med.

Den nåværende regjeringen under statsminister Shehbaz Sharif lovet i forkant å stanse demonstrantene, som Sharif mener forsøker å splitte nasjonen. Landets høyesterett ga i en ekstraordinær høring onsdag, tillatelse for demonstrasjoner i utkanten av byen, men Khan og støttespillerne var fast bestemt på å ta seg inn til sentrum.

Alle veier fra Peshawar, Lahore og Multan ble sperret, og politiet brukte tåregass mot Khan-tilhengere som forsøkte å fjerne sperringene. Som følge av opptøyene ble skoler stengt, og sykehus ble satt i beredskap.

Politiet har siden åpnet en rekke av veiene inn til hovedstaden. Høyesterett har også gitt regjeringen og Khan og hans parti ordre om å forhandle fram en løsning på den politiske krisen. Retten har også beordret løslatelse av Khan-støttespillere som er arrestert av politiet