Ingen etterforskning av voldtektsanklaget fransk minister

Påtalemyndigheten i Frankrike vil ikke starte en etterforskning rundt voldtektsanklagene mot solidaritetsminister, Damien Abad. Før anklagene mot Abad har flere politikere trukket seg fra det kommende valget i juni etter påstander om vold mot kvinner.
Påtalemyndigheten i Frankrike vil ikke starte en etterforskning rundt voldtektsanklagene mot solidaritetsminister, Damien Abad. Før anklagene mot Abad har flere politikere trukket seg fra det kommende valget i juni etter påstander om vold mot kvinner. Foto: Michel Spingler / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fransk påtalemyndighet vil ikke etterforske solidaritetsminister Damien Abad etter at to kvinner har anklaget ham for voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

42-åringen ble utnevnt av president Emmanuel Macron i forrige uke. Abad har møtt økende press for å gå av etter at nyhetsnettstedet Mediapart allerede dagen etter rapporterte om overgrepsanklagene fra to kvinner fra 2010 og 2011. Ministeren har benektet kvinnenes påstander.

En av kvinnene kontaktet politiet to ganger, senest i 2017, men påstanden ble avvist av påtalemyndigheten. En gruppe dannet av medlemmer av Frankrikes MeToo-bevegelse, sendte nylig inn et brev til påtalemyndigheten på vegne av en av kvinnene, hvor de ber dem starte etterforskning.

– Slik det står nå, kommer ikke påtalemyndigheten til å følge opp brevet. Manglende evne til å identifisere offeret for de påståtte handlingene, gjør det vanskelig å gå videre til en høring, heter det i en uttalelse onsdag.

Mandag gikk Abad ut og sa at han ikke har tenkt å trekke seg fra regjeringen. Ministeren har en funksjonsnedsettelse som ifølge ham selv gjør at han ikke er i stand til å gjennomføre et seksuelt overgrep.