Russisk politiker: Putin-alliert kan bli byttet mot ukrainske krigsfanger

Viktor Medvedtsjuk satt i husarrest men klarte å stikke av etter Russlands invasjon av Ukraina i slutten av februar. I midten av april ble han pågrepet på nytt. Han anklages for forræderi og underslag i Ukraina.
Viktor Medvedtsjuk satt i husarrest men klarte å stikke av etter Russlands invasjon av Ukraina i slutten av februar. I midten av april ble han pågrepet på nytt. Han anklages for forræderi og underslag i Ukraina. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske myndigheter vurderer utveksling av ukrainske krigsfanger fra Mariupol med en rik ukrainsk forretningsmann som er alliert med president Vladimir Putin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser den russiske megleren og folkevalgte, Leonid Slutskij.

– Vi vurderer muligheten, sier Slutskij, som er et høytstående medlem i det russiske forhandlingsteamet til Ukraina, til det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

67 år gamle Viktor Medvedtsjuk er politiker og blant Ukrainas rikeste personer. Han er kjent for sine nære bånd til Russlands president Vladimir Putin.

Medvedtsjuk satt i husarrest men klarte å stikke av etter Russlands invasjon av Ukraina i slutten av februar. I midten av april ble han pågrepet på nytt. Han anklages for forræderi og underslag i Ukraina.

Forslaget går ut på å bytte ham mot ukrainske soldater som ble tatt som krigsfanger av russiske styrker i Azovstal-stålverket i Mariupol, der de hadde holdt ut i flere uker i det som var ukrainske styrkers siste skanse i den russiskbeleirede havnebyen.