Kraftig brann skapte forsinkelser på flyplassen i Genève

Ifølge avisa Tribune de Genève huser bygningen et nytt mottakssenter for asylsøkere som er under oppføring. Tykk, svart røyk ligger over rullebanen, og ifølge flere øyevitner er det hørt eksplosjoner.
Ifølge avisa Tribune de Genève huser bygningen et nytt mottakssenter for asylsøkere som er under oppføring. Tykk, svart røyk ligger over rullebanen, og ifølge flere øyevitner er det hørt eksplosjoner. Foto: Alexandra La Guardia / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyplassen i den sveitsiske byen Genève var fredag delvis stengt på grunn av en kraftig brann og eksplosjoner i en bygning like ved rullebanen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisa Tribune de Genève huser bygningen et nytt mottakssenter for asylsøkere som er under oppføring. Tykk, svart røyk lå over rullebanen, og ifølge flere øyevitner ble det hørt eksplosjoner.

Flyplassens talsperson Ignace Jeannerat opplyste at flytrafikken var rammet som følge av at deler av rullebanen ikke kunne brukes. Noen timer senere var brannen under kontroll, men rullebanen måtte sjekkes og rask fra brannen måtte fjernes.

Flere fly på vei til Genève ble omdirigert til andre flyplasser, mens flyplassen lot det være opp til flygerne å bestemme om de ville ta av til tross for røyken.

Genève er Sveits' nest travleste flyplass etter Zürich. Rullebanen går langs grensa til Frankrike, og det er inngang til terminalen fra begge land.