Britisk etterretning: Ukjent antall ukrainske soldater holder stand i stålverket

Et russisk helikopter henger over busser med ukrainske soldater som har overgitt seg fra stålverket i Mariupol. Foto: Alexei Alexandrov / AP / NTB
Et russisk helikopter henger over busser med ukrainske soldater som har overgitt seg fra stålverket i Mariupol. Foto: Alexei Alexandrov / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 1.700 ukrainske soldater antas å ha overgitt seg i stålverket i Mariupol, og et ukjent antall er fortsatt igjen der, ifølge britisk etterretning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin daglige oppdatering skriver den militære britiske etterretningstjenesten at de russiske styrkene fra Mariupol sannsynligvis vil forflyttes til Donbas når situasjonen i byen er under kontroll.

– Standhaftig ukrainsk motstand i Mariupol siden starten av krigen betyr at de russiske styrkene i området må utrustes på nytt og pusses opp før de kan settes inn på nytt på en effektiv måte. Hvis det skal gjøres grundig, kan dette ta tid, heter det i den britiske vurderingen.

Der påpekes det også at russiske militære ledere er under press for å vise at de kan oppnå resultater.

– Dette betyr at Russland sannsynligvis vil flytte styrkene raskt uten nødvendige forberedelser, noe som medfører risiko for ytterligere nedsliting, skriver britisk militær etterretning i en Twitter-melding.