Taliban beordrer kvinner til å dekke til ansiktet på TV

Taliban beordrer kvinner som jobber på TV i Afghanistan til å dekke til ansiktet. For to uker siden ble alle kvinner i landet beordret til å bruke burka utendørs. Her er journalist Basira Joya fotografert under innspilling ved TV-stasjonen Zan i Kabul i 2017. Arkivfoto: Rahmat Gul / AP / NTB
Taliban beordrer kvinner som jobber på TV i Afghanistan til å dekke til ansiktet. For to uker siden ble alle kvinner i landet beordret til å bruke burka utendørs. Her er journalist Basira Joya fotografert under innspilling ved TV-stasjonen Zan i Kabul i 2017. Arkivfoto: Rahmat Gul / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taliban har beordret kvinnelige TV-ansatte i Afghanistan til å skjule ansiktet sitt når de er på lufta, skriver BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Medier i landet fikk beskjed om ordren onsdag, forteller en talsmann for det religiøse politiet til BBC Pashto. En kvinnelig journalist som jobber for en lokal TV-stasjon i Kabul, sier til BBC at hun er sjokkert over nyhetene.

– De legger indirekte press på oss for å få oss til å slutte å jobbe på TV, sa journalisten, som ba om å ikke bli navngitt, til BBC.

– Hvordan kan jeg lese nyhetene når munnen min er tildekket? Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå. Jeg må jobbe, jeg forsørger familien, sa hun videre.

Dekretet vil tre i kraft 21. mai, ifølge Reuters, som siterer en Taliban-talsmann. Han referer til ordren som et «råd», og det er uklart hva som skjer med dem som ikke følger den.

Ordren kommer to uker etter at alle kvinnene ved dekret ble beordret til å bruke burka når de er utendørs, og Taliban har også bedt kjørelærere om å slutte å utstede førerkort til kvinner.

Da Taliban tok makten i landet i august i fjor, lovet de en mykere linje enn da de styrte landet mellom 1996 og 2001, en periode som ble beryktet for menneskerettighetsbrudd og kvinneundertrykking.