Sørkoreansk politiker: Nord-Korea forbereder test av atomvåpen

USAs president Joe Biden skal til Sør-Korea, og det fryktes at Nord-Korea vil gjennomføre en kjernefysisk test mens han er der.
USAs president Joe Biden skal til Sør-Korea, og det fryktes at Nord-Korea vil gjennomføre en kjernefysisk test mens han er der. Foto: Susan Walsh / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea forbereder en kjernefysisk test, ifølge en sørkoreansk politiker som har fått informasjon fra landets etterretningstjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Parlamentarikeren Ha Tae-keung mener nordkoreanerne nå bare venter på å finne et godt tidspunkt for å gjennomføre testen.

Tidligere har USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sagt at det er mulig at Nord-Korea vil gjennomføre en atomprøvesprengning under Joe Bidens reise til Asia, som begynner med et besøk i Sør-Korea fredag. Dette er Bidens første reise til Asia siden han ble president.

Regimet i Nord-Korea skal ha lagt planer for atomvåpen-testen til tross for coronautbruddet som skaper store utfordringer for landet.

Siden nyttår har Nord-Korea gjennomført rekordmange tester av militære raketter, deriblant interkontinentale ballistiske missiler.

Testingen ble satt på pause da Bidens forgjenger Donald Trump forsøkte å komme til enighet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un om nedrustning. Trump og Kim møttes flere ganger, uten at dette førte til at den isolerte staten endret kurs.