CNN: Vestlig plan for å frakte ut korn fra Ukraina

Dette hvetelageret tilhører bonden Ivan Kilgan, leder for den regionale landbruksforeningen i landsbyen Luky i den vestlige delen av Ukraina. Ukraina får ikke eksportert viktige landbruksvarer, noe USA og vestlige land nå forsøker å finne en løsning på ifølge CNN. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB
Dette hvetelageret tilhører bonden Ivan Kilgan, leder for den regionale landbruksforeningen i landsbyen Luky i den vestlige delen av Ukraina. Ukraina får ikke eksportert viktige landbruksvarer, noe USA og vestlige land nå forsøker å finne en løsning på ifølge CNN. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB Foto: NTB

USA samarbeider tett med europeiske allierte i et forsøk på å få på plass ruter som kan brukes til å frakte ut korn fra Ukraina, ifølge CNN.

Russland har blokkert ukrainske skip fra å forlate ukrainske havner med korn. Ukrainsk kornproduksjon er viktig for matforsyning verden rundt, spesielt i Afrika og Midtøsten.

De vestlige allierte står overfor. en komplisert utfordring for å prøve å løse oppgaven. Tjenestemenn vurderer en rekke alternativer for å få eksportert ukrainsk mat trygt ut av landet, med hjelp av jernbane, sjøfart og fly, ifølge to amerikanske og fire europeiske diplomater som CNN har snakket med.

Mulige scenarioer blir sett nærmere på og utformet uavhengig av om Russland går med på dem eller ei, ifølge kanalen.