Finlands president besøker Sverige

Finlands president Sauli Niinistö er på statsbesøk i Sverige hvor det ventes at en dato blir satt for når Finland og Sverige sender inn sine Nato-søknader. Her er han på en pressekonferanse med Storbritannias statsminister Boris Johnson tidligere i mai.
Finlands president Sauli Niinistö er på statsbesøk i Sverige hvor det ventes at en dato blir satt for når Finland og Sverige sender inn sine Nato-søknader. Her er han på en pressekonferanse med Storbritannias statsminister Boris Johnson tidligere i mai. Foto: Frank Augstein / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finlands president Sauli Niinistö er på statsbesøk i Sverige. Snart ventes en avklaring på når Finland og Sverige sender inn sine Nato-søknader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Niinistö er i Sverige sammen med sin kone, Jenni Haukio. Presidentparet blir tatt imot av det svenske kongepartet, og skal også hilse på Riksdagens leder Andreas Norlén og statsminister Magdalena Andersson.

De siste par dagene har både Finland og Sverige besluttet at de vil søke om medlemskap i forsvarsalliansen Nato. Det er ikke bestemt når søknadene vil sendes inn ettersom riksdagen i Finland fortsatt har saken til behandling.

Det som imidlertid er bestemt, er at de to landene skal sende inn søknadene samtidig. Statsminister Andersson har ikke ønsket å gi noen tidsangivelse, men har antydet at det kan skje enten tirsdag eller onsdag denne uken. Det er ventet at det blir satt en dato under Niinistös besøk i Sverige. Statsbesøket avsluttes onsdag.