Turister i dødsulykker på Mallorca: Menn i 30-årene fra Storbritannia og Nederland omkom

<p dir="ltr">En 31 år gammel nederlandsk turist mistet livet da han hoppet utfor en 25 meter høy klippe på øya Malgrats utenfor byen Santa Ponça på Mallorca. 31-åringen var sammen med familien da den fatale stupeulykken skjedde. (Arkivfoto fra Cala Barques på øya Mallorca.)</p>
En 31 år gammel nederlandsk turist mistet livet da han hoppet utfor en 25 meter høy klippe på øya Malgrats utenfor byen Santa Ponça på Mallorca. 31-åringen var sammen med familien da den fatale stupeulykken skjedde. (Arkivfoto fra Cala Barques på øya Mallorca.) Foto: Dani Cardona / Reuters Creative

En 34 år gammel britisk turist falt fra syv etasjes høy hotellbalkong, mens en 31-åring fra Nederland hoppet utfor 25 meter høy klippe.

De tragiske hendelsene fant sted på den populære ferieøya i løpet av noen timers mellomrom i slutten av denne uken.

Etter to år med pandemi har turistene i stor grad uteblitt på Mallorca. Nå som de flest restriksjonene er fjernet, vender turister fra mange land tilbake til øya.

Falt syv etasjer ned

Det betyr bedre tider for reiselivsnæringen, hoteller og restauranter. Men det gir også nødetatene mer å gjøre.

Den første dødsulykken skjedde torsdag morgen i byen Magaluf da en 34 år gammel britisk statsborger falt ned fra en hotellbalkong. Mannen hadde klatret opp på utsiden av bygningen. Da han var syv etasjer over gatenivå, falt han ned, skriver Daily Mail.

Ifølge politiet er det mistanke om at mannen var ruspåvirket da dødsulykken skjedde. Vitner skal også ha hørt rop i forkant av ulykken.

Klatreulykker fra balkong har fått eget navn

Avisen Diario de Mallorca skriver at flere turister har falt i døden de siste årene. Fenomenet omtales som «balconing» hvor turister tar store sjanser ved å klatre rundt eller hoppe ut fra en balkong.

Flertallet av dødsfallene har rammet britiske turister med en snittalder på 24 år.

I en annen tragisk ulykke mistet en 31 år gammel nederlandsk turist livet da han hoppet utfor en 25 meter høy klippe på øya Malgrats utenfor byen Santa Ponça. I fallet skal 31-åringen ha truffet en stor stein. Liket ble senere funnet av dykkere, skriver New York Post.

Kone og sønn var vitne til dødsstupet

31-åringen var sammen med familien da den fatale stupeulykken skjedde. Hans kone og sønn var ute i en båt ved klippen for å filme stupet, skriver majorcadailybulletin.com.

Begge ulykkene skal ha blitt filmet av øyenvitner, og opptakene er blitt delt på sosiale medier.

Personvernpolicy