Kyiv: Russlands krigføring inne i en ny fase

Et ødelagt russisk militærkjøretøy står langs veien i nærheten av Kutuzivka øst i Ukraina. Ukrainske myndigheter mener krigen nå er inne i en ny fase. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Et ødelagt russisk militærkjøretøy står langs veien i nærheten av Kutuzivka øst i Ukraina. Ukrainske myndigheter mener krigen nå er inne i en ny fase. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Foto: NTB

Russlands invasjon og krigføring i Ukraina er nå inne i en tredje fase, noe som vil føre til langvarig krigføring, ifølge ukrainske myndigheter.

I første fase forsøkte Russland å ta Ukraina «på få dager», sa rådgiver Viktor Andrusiv i innenriksdepartementet i en TV-sendt kommentar fredag.

Den andre fasen var preget av forsøkene på å omringe ukrainske styrker og bekjempe dem i flere okkuperte områder, forklarer han.

I den nye, tredje fasen vil russiske styrker forsøke å forsvare de områdene som er okkupert så langt, hevder ukrainske myndigheter.

– Dette viser at de har planer om å gjøre dette til en langvarig krig. Moskva ser ut til å tro at det å trekke krigen ut i tid på denne måten kan tvinge Vesten til forhandlingsbordet og få Ukraina til å gi opp, sa Andrusiv.

Les alt om krigen her

Personvernpolicy