Tusenvis av argentinere demonstrerte mot inflasjon

Tusenvis deltok i en marsj for å demonstrere mot den stigende inflasjonen i Argentina torsdag. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB
Tusenvis deltok i en marsj for å demonstrere mot den stigende inflasjonen i Argentina torsdag. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av argentinere marsjerte i Buenos Aires torsdag, i protest mot regjeringens politikk og den stigende inflasjonen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marsjen gikk til det historiske bytorget Plaza de Mayo, og tusenvis tok turen inn til hovedstaden for å delta. Demonstrasjonen var på oppfordring fra fagforeninger og grupper på venstresiden som er kritisk til den sentrum-venstre-orienterte presidenten Alberto Fernandéz' sosialpolitikk.

Lite har tydet på at den argentinske økonomien er i ferd med å snu trenden. I de første fire månedene i år, steg prisene med mer enn 23 prosent, inkludert en prisvekst på 6 prosent i april, går det fram av ferske tall.

Prisstigningen var på mer enn 50 prosent i fjor, og den nåværende inflasjonsraten tilsier at selv de mest dystre estimatene på 60 prosent innen året er omme, kan ryke. De siste ukene har Fernandéz blant annet økt verdien av matkuponger til fattige med 50 prosent og hevet minstelønna, i et forsøk på å blidgjøre demonstrantene.

Demonstrantene er også misfornøyde med regjeringens budsjettbegrensninger, som er et krav i forbindelse med gjeldsforhandlingene med Det internasjonale pengefondet (IMF). Planen er at landets underskudd skal gå fra 3 prosent av brutto nasjonalprodukt i 2021 til 0 i 2025.