Thailands helseminister vil gi bort 1 million cannabisplanter

Thailands folkehelseminister Anutin Charnvirakul sier at folk kan få dyrke så mange cannabisplanter de vil hjemme når de fleste restriksjonene på produksjon og besittelse av stoffet oppheves. Her er han på en pressekonferanse i Nonthaburi i februar. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB
Thailands folkehelseminister Anutin Charnvirakul sier at folk kan få dyrke så mange cannabisplanter de vil hjemme når de fleste restriksjonene på produksjon og besittelse av stoffet oppheves. Her er han på en pressekonferanse i Nonthaburi i februar. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen i Thailand skal dele ut 1 million gratis cannabisplanter i starten av juni, ifølge helseministeren i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste restriksjonene på produksjon og besittelse av cannabis oppheves neste måned.

Thailand satser nå på en stor, blomstrende cannabisindustri. Ikke bare vil det kunne gi millioner av dollar i direkte inntekter årlig. Myndighetene håper også å lokke flere utenlandske turister til landet.

I februar ga helseminister Anutin Charnvirakul grønt lys til å offisielt stryke cannabis, best kjent i form av marihuana eller hasj, fra listen over regulerte narkotiske stoffer. Fra 9. juni blir det lovlig med besittelse og bruk av alle deler av cannabisplanten, også blomster og frø. Utvunnet stoff blir imidlertid ulovlig hvis nivået av den psykoaktive ingrediensen THC overstiger 0,2 prosent.

I 2018 legaliserte Thailand regulert bruk av cannabis, men siden er flere restriksjoner gradvis opphevet.

Ifølge Anutin vil ikke enkeltpersoner lenger behøve tillatelse til å dyrke cannabis hjemme. Kravet er at det oppgis å være til medisinske formål og ikke overstiger THC-grensen. Myndighetene har ikke forklart hvordan dette skal håndheves.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helseministeren ga få detaljer da han onsdag sa at plantene vil bli delt ut i starten av juni. Selskaper som vil drive i stor skala, vil fortsatt trenge godkjenning fra mat- og legemiddeltilsynet til å produsere cannabisprodukter.

Tilsynet opplyste nylig til Bangkok Post at det dreier seg om hampfrøolje, kosttilskudd, drikkevarer, sauser, vingummi med mer.