Stort forlik til ofrene fra bygningskollapsen i Miami

Arbeid på stedet der Champlain Towers South sto før bygningen raste sammen. 98 mennesker døde da bygget kollapset på sekunder. Nå har de overlevende og etterlatte inngått forlik på 997 millioner dollar. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB
Arbeid på stedet der Champlain Towers South sto før bygningen raste sammen. 98 mennesker døde da bygget kollapset på sekunder. Nå har de overlevende og etterlatte inngått forlik på 997 millioner dollar. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overlevende og pårørende av de 98 som døde da et stort leilighetsbygg raste sammen i Miami i fjor, har godtatt et forlik på 997 millioner dollar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser advokat Carlos Silva, en av advokatene som representerer saksøkerne.

Summen tilsvarer drøyt 9,7 milliarder kroner. Søksmålet er rettet mot blant andre forsikringsselskaper og byggefirmaer som arbeidet på en tilstøtende bygning, skriver New York Times. Det må fortsatt få endelig godkjennelse.

Deler av tolv etasjer høye Champlain Towers South, som ble bygget i 1981 i Surfside nord for Miami Beach, raste sammen på sekunder midt på natta 24. juni i fjor. Flere titalls beboere sov.

Med unntak av en tenåring som ble funnet noen timer etter kollapsen, ble ingen reddet levende ut av ruinene. Til sammen døde 98 mennesker. Den siste av dem ble funnet og identifisert nesten en måned etter kollapsen.

Det er uklart akkurat hvorfor bygningen raste sammen, men foreløpige funn har vist at noe av bygningens fundament så ut til å være for dårlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I søksmålet ble det hevdet at vibrasjoner fra konstruksjonsarbeid på en bygning like ved Champlain Towers South, bidro til at bygget kollapset.

Dommeren i Florida som har ansvar for saken, Michael Hanzman, har allerede godkjent et forlik på 83 millioner dollar i mars, men i det ble kun eierne av leilighetene i bygningen kompensert, og ikke de etterlatte.