Presidenten i den tyske nasjonalforsamlingen på besøk i Kyiv

Presidenten i Bundestag Bärbel Bas er søndag på besøk i Kyiv for å markere at det er 77 år siden slutten på annen verdenskrig. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB
Presidenten i Bundestag Bärbel Bas er søndag på besøk i Kyiv for å markere at det er 77 år siden slutten på annen verdenskrig. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidenten i den tyske nasjonalforsamlingen, Bärbel Bas, er søndag i Kyiv for å markere årsdagen for slutten på annen verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sosialdemokratiske politikeren er Tysklands nest viktigste representant etter landets president, og er dermed den viktigste tyske politikeren som besøker Ukraina siden Russland gikk til krig mot landet.

8. mai er kjent som frigjøringsdagen i Norge og er dagen da tyske militære styrker kapitulerte og Nazi-Tysklands okkupasjon av en rekke land tok slutt.

Hun er invitert til Kyiv av lederen for Ukrainas nasjonalforsamling, Ruslan Stefantsjuk.

Bas skal legge ned en krans ved den ukjente soldats grav og ved et minnested for ukrainske jøder som ble massakrert i Babyn Jar.

Under annen verdenskrig henrettet tyskerne om lag 100.000 mennesker her. De fleste var jøder, men også romfolk og motstandsfolk ble drept.

Det er også planlagt et møte mellom Bas og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.