Italia tar beslag i yacht med mulig Putin-kobling

Italias finansminister Daniele Franco har utstedt et dekret som skal sikre at fartøyet ikke får forlate den italienske havnebyen Marina di Carrara. Arkivfoto: Riccardo Antimiani / LaPresse / AP / NTB
Italias finansminister Daniele Franco har utstedt et dekret som skal sikre at fartøyet ikke får forlate den italienske havnebyen Marina di Carrara. Arkivfoto: Riccardo Antimiani / LaPresse / AP / NTB Foto: NTB

Italiensk politi har tatt beslag i en yacht som myndighetene mener kan ha koblinger til Russlands president Vladimir Putin.

Yachten Scheherazade har vært under gransking siden mars for mulige forbindelser til Putin, melder CNN.

Fredag kunngjorde italiensk økokrim at etterforskningen har avdekket «tilstedeværelse av betydelige økonomiske og forretningsmessige forbindelser» mellom fartøyets eier og «fremtredende elementer i den russiske regjeringen».

Politiet oppgir imidlertid ikke navnet på yachtens eier, men vedkommende har ifølge politiet tilknytning til andre russere som står på EUs sanksjonsliste.

– Basert på disse opplysningene, foreslår vi at EU inkluderer denne personen på sanksjonslisten, står det i økokrim-uttalelsen.

Fartøyet flagger til Caymanøyene og har i flere måneder ligget i opplag i Marina di Carrara på Italias nordvestkyst for vedlikeholdsarbeid.

Yachten har ifølge Italia en anslått verdi på 6,5 milliarder kroner

Det 140 meter lange fartøyet ble bygget i Tyskland i 2020, har to helikopterplattformer, svømmebasseng og kinosal.