Hongkong og Beijing letter på coronarestriksjoner

Hongkong letter på coronarestriksjonene etter et fall i koronatilfeller og dødsfall den siste tiden.
Hongkong letter på coronarestriksjonene etter et fall i koronatilfeller og dødsfall den siste tiden. Foto: Kin Cheung / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Strender og bassenger er gjenåpnet i Hongkong, mens Kinas hovedstad Beijing letter på karantenereglene for utenlandske reisende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hongkong besluttet å stenge ned vannsportarenaer på grunn av et omikronutbrudd, men har begynt å lette på restriksjoner i det smittetallene er i ferd med å synke. Dødstallene fra coronaviruset har falt fra 300 om dagen i mars til null de siste dagene.

Restauranter får også ha opptil åtte gjester ved samme bord, og munnbind er ikke lenger påkrevd ved utendørs trening. Det er planlagt ytterligere lettelser fra 19. mai, når nattklubber og barer får gjenåpne og restauranter får servere gjester til midnatt.

Kina har oppretthold sin «null covid»-tilnærming, men har hatt mindre strenge restriksjoner i Beijing enn i andre byer som Shanghai, der millioner har vært i nedstengning. Hovedstaden vil nå kreve at tilreisende fra utlandet tilbringer ti dager på karantenehotell og sju dager i hjemmeisolasjon.

Tidligere måtte tilreisende være 21 dager i isolasjon, og 14 av dem på hotell.

Hovedstaden tar imidlertid fortsatt ingen sjanser og stengte onsdag 60 T-banestasjoner for å hindre muligheten for at coronaviruset sprer seg.